Vacature begeleider

 

Ben jij op zoek naar een baan waarbij er geen dag hetzelfde is?

Even voorstellen

 

De Ruumte is een 24-uurs woonvoorziening voor jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar in Drouwenerveen. Er zijn 4 woongroepen gefaseerd op leeftijd. De jongeren die op De Ruumte wonen hebben veelal een gemiddeld IQ. Vaak is er sprake van onderliggende trauma’s en/of psychiatrische problemen. Er wordt gewerkt in een warme, huiselijke sfeer met een duidelijk pedagogisch klimaat.

 

De Ruumte is een professionele en ambitieuze organisatie die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing en kenmerkt zich door de platte organisatie en korte lijnen. Juist door het landelijke aspect (rust) en de samenwerking met professionele partijen, weten veel plaatsende instanties ons te vinden.

 

 

Wat ga je doen?

 

Je bent een belangrijke schakel in het proces van opgroeien en het helpen bouwen aan een eigen toekomst van de jongeren op De Ruumte. Je werkt competentie- en systeemgericht bij het ombuigen van gedrag en analyseert waar het gedrag vandaan komt. Samen met de jongeren probeer je mooie stappen te maken, zodat de jongeren zich optimaal kunnen ontwikkelen.

 

Als begeleider ben jij de stabiele factor in deze 24-uurs setting die onze jongeren een vertrouwde en veilige basis biedt. Je bent in samenwerking met je collega-begeleiders en de orthopedagoog verantwoordelijk voor het sturen op het behalen van de doelen van de jongeren. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je de jongere, diens netwerk en je collega’s te verbinden rondom de beste zorg voor de jongere. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar.

 

 

Wat breng je mee?

 

Voor de functie van woonbegeleider ben je in het bezit van een relevante opleiding op minimaal MBO 4 niveau. Ervaring in het werken met jeugd is een pré.

 

 

En verder:

 

 • Heb je aantoonbare ervaring als groepswerker in de hulpverlening, jeugd of zorginstelling;
 • Beschik je over vaardigheden om bewoners te motiveren en te stimuleren;
 • Ben je communicatief sterk, sociaal vaardig, resultaatgericht en proactief;
 • Beschik je over probleemoplossend vermogen;
 • Ben je stressbestendig en heb je veel improvisatievermogen;
 • Vind je het leuk om te werken in een resultaatgericht team;
 • Vind je het geen probleem om onregelmatige diensten te werken, het betreft dag-, avond-, weekend- en slaapdiensten;
 • Kun je voor aanvang van het dienstverband een VOG overleggen;
 • Ben je in bezit van een rijbewijs en auto.

 

 

Wat bieden wij?

 

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Jeugdzorg. Het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • De Ruumte biedt een uitdagende werkomgeving, waarin je als medewerker de ruimte krijgt jezelf verder te ontwikkelen. En waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen.
 • Het betreft een arbeidsovereenkomst voor een half jaar, welke vervolgens bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband.

 

 

 

Meer weten?

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gitty Coerts (beleidsmedewerker HR). Bellen kan ’s morgens op telefoonnummer 06 46 25 30 02.

 

Meteen solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie per mail naar [email protected].